U sklopu projekta „Pazite na svoje srce" Dom zdravlja Tomislavgrad organizirao i drugu mobilnu ordinaciju

U sklopu projekta „Pazite na svoje srce" Dom zdravlja Tomislavgrad organizirao i drugu mobilnu ordinaciju

U sklopu hvalevrijednog projekta „Pazite na svoje srce" kojeg provodi Dom zdravlja Tomislavgrad i partneri Vlada Hercegbosanske županije, Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije te Dom zdravlja Zagreb-Zapad, u Tomislavgradu je preključer organizirana i druga mobilna ordinacija.

Svjesni činjenice kako je hipertenzija (povišeni krvni tlak) sve veći javnozdravstveni problem, ravnateljica i stručni djelatnici DZ Tomislavgrad pokrenuli su u srpnju javnozdravstveni projekt kojemu je osnovni cilj prevencija i edukacija o ovoj podmukloj bolesti te poboljšanje liječenja i kontrole hipertoničara na području općine Tomislavgrad.

Doktorica Ivanka Živković, ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad, komentirala je dosadašnje aktivnosti: „Nakon održane prve mobilne ordinacije početkom ljeta kada nas je posjetilo više od 300 sugrađana, uvidjeli smo da smo na pravom putu. Izlazak izvan ordinacija naših liječnika i liječnika našeg partnerskog Doma zdravlja Zagreb Zapad, neposredan kontakt s pacijentima i savjeti stručnjaka dočekani su s velikim interesom. Pacijenti nisu došli samo na mjerenje krvnog tlaka, došli su s nizom pitanja na koja su dobili odgovor i savjet te su izrazili želju kako je ovakvih događanja potrebno više. I jučer je bilo neopisivo zadovoljstvo vidjeti naše sugrađane okupljene u još većem broju i s velikom željom da nauče i promjene neke loše životne navike koje su ih možda i dovele do dijagnoze hipertenzije. Također ponosno mogu reći kako i drugi dio ovog projekta napreduje prema planu te da će završetak adaptacije prostora naše Službe za obiteljsku medicinu biti prema planu krajem sljedećeg mjeseca." - zaključila je ravnateljica Živković.

Preključer su u sklopu mobilne ordinacije liječnici oba doma zdravlja i patronažne sestre mjerili krvni tlak i savjetovali brojne građane, a o važnosti nutritivno bogate i balansirane prehrane te redovite tjelesne aktivnosti sve prisutne savjetovali su nutricionistica i trener.

Preuzeto s: www.kupreskiradio.com