Tomislavgrad: Predstavljen javnozdravstveni projekt ‘Pazite na svoje srce’

Tomislavgrad: Predstavljen javnozdravstveni projekt ‘Pazite na svoje srce’

Javnozdravstveni projekt pod nazivom “Pazite na svoje srce”, prvi ovakav projekt u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), usmjeren na širu javnost i informiranje o tihom ubojici današnjice – visokom krvnom tlaku, predstavljen je u srijedu u Tomislavgradu.

O navedenom projektu i njegovoj provedbi, a sve s ciljem prevencije bolesti i što značajnijem smanjenju oboljenja, govorili su predstavnici Doma zdravlja Tomislavgrad i Doma zdravlja Zagreb – Zapad, koji je ujedno partner navedenoj zdravstvenoj ustanovi u provedbi ovog projekta, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik županijske vlade Ivan Vukadin istaknuo je kako su ovakvi projekti hvale vrijedni.

“Vlada HBŽ-a pokušava djelovati na svim poljima, dobro je okretati se ovakvoj vrsti projekata koji će osvijestiti i zaštiti problem ljudi i biti dostupan pacijentu. Projekte poput ovoga, koje prepoznajemo kao dobru stvar i sve ono dobro što se događa u cijeloj županiji potičemo i sufinanciramo, a ovakvi projekti su hvale vrijedni i zato čestitke svima”, kazao je Vukadin.

U okviru projekta javnosti će u četvrtak, 6. srpnja, biti dostupna mobilna ambulanta Doma zdravlja Tomislavgrad od 17 do 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana kada će mještani moći pristupiti mjerenju krvnoga tlaka.

Preuzeto s www.dnevno.ba