Tomislavgrad: Brojni sumještani sudjeluju u akciji “Pazite na svoje srce!”

Tomislavgrad: Brojni sumještani sudjeluju u akciji “Pazite na svoje srce!”

U organizacija Dom zdravlja Tomislavgrad i Doma zdravlja Zagreb – Zapad danas je u Tomislavgradu organizirana mobilna ordinacija u sklopu projekta „Pazite na svoje srce!“, a održava se do 14 sati na Trgu doktora Franje Tuđmana.

Osim što mogu provjeriti krvni tlak, naši sumještani ovom prigodom mogu čuti vrlo korisne savjete o hipertenziji u cilju prevencije ove bolesti koja je vodeći uzrok smrtnosti u svijetu.
Uz liječnike i drugo medicinsko osoblje, sumještanima su na raspolaganju i nutricionisti te treneri sa svojim savjetima i korisnim predavanjima.

Organizatori ističu zadovoljstvo odazivom naših sumještana spomenutoj akciji.

– Ponosni što možemo na ovaj način surađivati s Domom zdravlja Tomislavgrad i razmijeniti iskustva te pridonijeti boljem zdravlju sugrađana. Hipertenzija je jedan od bitnih segmenta kroničnih nezaraznih bolesti, ona ne boli, a kod oboljelih osoba, kod kojih nije dijagnosticirana na vrijeme, čini štetu. Stoga otkrijte hipertenziju na vrijeme, navode predstavnici Doma zdravlja Zagreb – Zapad.

– Ovo je fantastično, treba ovakve akcije više puta organizirati, a ne jednom u deset godina, navodi jedan sumještanin zadovoljan sa svojim krvnim tlakom.

Hvalevrijednoj akciji pomažu i učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad, fizioterapeuti 4. razreda pod vodstvom dr. Bernardine Šarac.

– Pomagali smo i za vrijeme prošle ovakve akcije. Ovo nam jako puno znači jer možemo puno toga naučiti, dodaje jedna od učenica ove škole.

Tomislavcity/RTG