NAČELNIK OPĆINE TOMISLAVGRAD O PROJEKTU „PAZITE NA SVOJE SRCE“: PONOSAN SAM NA TO DA SMO PRVA OPĆINA U BOSNI I HERCEGOVINI IZ KOJE KREĆE JEDAN OVAKAV PROJEKT

NAČELNIK OPĆINE TOMISLAVGRAD O PROJEKTU „PAZITE NA SVOJE SRCE“: PONOSAN SAM NA TO DA SMO PRVA OPĆINA U BOSNI I HERCEGOVINI IZ KOJE KREĆE JEDAN OVAKAV PROJEKT

U Domu zdravlja Tomislavgrad danas je na press konferenciji predstavljen javnozdravstveni projekt „Pazite na svoje srce“. Riječ je o projektu koji za cilj ima educirati širu javnost o tihom ubojici današnjice – visokom krvnom tlaku.

Uz načelnika općine Tomislavgrad Ivana Buntića, javnosti su se obratili i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, ravnateljica tomislavgradskoga Doma zdravlja Ivanka Živković, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb-Zapad Jelena Rakić Matić, specijalistica obiteljske medicine u Domu zdravlja Tomislavgrad Bernardina Šarac i pomoćnik ravnateljice Josip Tokić.

Uz pozdravnu riječ okupljenima općinski načelnik je dodao da mu je posebno drago što se baš danas, dan uoči svečane proslave Dana općine Tomislavgrad predstavlja projekt „Pazite na svoje srce“.

„Osnovna vizija i okosnica razvoja općine Tomislavgrad je bolja svakodnevnica svakog našeg sugrađanina, a tu je zdravlje sigurno na prvome mjestu. Svi smo svjesni činjenice kako briga o zdravlju nije samo posjet liječniku. Educirati naše sugrađane, objasniti kako se neki zdravstveni problemi samo malim svakodnevnim promjenama mogu značajno poboljšati od iznimne je važnosti i zato sam ponosan da smo prva općina u Bosni i Hercegovini iz koje kreće ovakav jedan projekt, slobodno mogu reći, od životne važnosti i nadam se da ćemo biti poticaj i drugim gradovima i općinama da u svojim sredinama progovore baš o ovoj temi“ kazao je načelnik Buntić.

Pozvao je sve stanovnike tomislavgradske općine, kao i ostale koji budu boravili u Tomislavgradu da u četvrtak, 6. srpnja 2023. godine posjete mobilnu ordinaciju Doma zdravlja Tomislavgrad u vremenu od 17 do 20 sati na Trgu doktora Franje Tuđmana i izmjere krvni tlak i poslušaju stručne savjete liječnika, patronažnih sestara, nutricionista i trenera.

Preuzeto s www.tomislavgrad.gov.ba